Stołówka szkolna
Zapraszamy bardzo serdecznie wszystkich uczniów na pyszne obiady.
Zapisy na obiady szkolne u Pani Intendentki
pod numerem 784 915 026.
UWAGA! Prosimy o zapoznanie się z nowym Regulaminem Stołówki Szkolnej
Zarządzenie nr 8/2023/2024 w sprawie wprowadzenia Regulaminu Stołówki Szkolnej
Deklaracja uczęszczania na stołówkę szkolną
Zarządzenie nr 6/2022/2023 w sprawie wysokości opłat za posiłki
Płatność za obiady za miesiąc
KWIECIEŃ 2024 wynosi:
- 210,00zł (za 21 dni) dla uczniów Oddziału Przedszkolnego,
- 126,00zł (za 21 dni) dla uczniów klas 1-8.
- Klasy 2A, 2B, 6B, 8A - 120,00zł (za 20 dni)
Płatność dokonujemy do 10-go maja 2024 r. na numer konta bankowego:
96 8890 0001 0024 4996 2000 0002
W tytule przelewu proszę podać imię i nazwisko dziecka!
W razie pytań proszę o kontakt pod nr 784 915 026
JADŁOSPIS ODDZIAŁ PRZEDSZKOLNY
Oddział przedszkolny
Data |
Śniadanie |
Obiad |
Podwieczorek |
06.05.2024 Poniedziałek |
Chleb żytni z masłem, schab po cygańsku, rzepa biała, rzodkiewka, herbata z cytryną |
Zupa ogórkowa z ziemniakami na wywarze mięsno-warzywnym zabielana, ryż, piersi z indyka w sosie własnym, cukinia, Kompot wieloowocowy (1,5,10) |
Kanapki (baton pszenny z masłem) |
07.05.2024 Wtorek |
Baton pszenny z masłem, płatki miodowe na mleku 2%, pomidor, herbata owocowa |
Zupa krupnik na wywarze mięsno-warzywnym, puree ziemniaczane, kotlet z piersi kurczaka panierowany, marchewka z groszkiem Kompot z czerwonej porzeczki (1,2,4,5,10) |
Owoc – melon, chrupki kukurydziane (1,10) |
08.05.2024 Środa |
Chleb słonecznikowy z masłem, kiełbasa żywiecka, papryka czerwona, herbata owocowo-ziołowa |
Krem koperkowa z makaronem na wywarze mięsno-warzywnym zabielana, naleśniki ruskie ze śmietaną 12%, owoc - gruszka Kompot z czarnej porzeczki (1,2,4,5,10) |
Jogurt owocowy, wafle ryżowe (1,4,10) |
09.05.2024 Czwartek |
Chleb pszenny z masłem, pasztet pieczony, sałata Masłowa, szczypiorek, kawa zbożowa, |
Zupa rosół z makaronem na wywarze mięsno-warzywnym, kasza bulgur, gulasz wołowy, surówka szwedzka Kompot wiśniowy (1,4,5,10) |
Owoc – kiwi, ciasteczka owsiane (1,10) |
10.05.2024 Piątek |
Bułka wieloziarnista II śniadanie: marchew, woda niegazowana (1,2,4,6,8,10) |
Zupa ryżowa na wywarze warzywnym, puree ziemniaczane, ryba miruna panierowana, surówka z kapusty kiszonej, Kompot wieloowocowy (1,4,5,10) |
Bułka słodka z makiem, woda niegazowana (1,10) |
Data |
Śniadanie |
Obiad |
Podwieczorek |
13.05.2024 Poniedziałek |
Chleb słonecznikowy
|
Zupa jarzynowa z ziemniakami na wywarze mięsno-warzywnym zabielany, Kompot wieloowocowy (1,4,5,10) |
Ciasto marchewkowe (wyrób własny), soczek owocowy (1,10) |
14.05.2024 Wtorek |
Chleb pszenny z masłem, płatki owsiane na mleku 2%, pomidor, herbata owocowa II śniadanie: marchewka, woda niegazowana
|
Zupa fasola Jaś z ziemniakami na wywarze mięsno-warzywnym, kasza bulgur, porcja mięsa wieprzowego pieczona, kapusta biała z marchewką, kompot z czerwonej porzeczki (1,2,4,5,9,10) |
Owoc – melon, chrupki kukurydziane |
15.05.2024 Środa |
Chleb IG z masłem, polędwica z indyka, papryka czerwona, sałata masłowa, kawa zbożowa, herbata owocowo-ziołowa II śniadanie: kalarepa, woda niegazowana
|
Zupa rosół z kluskami lanymi na wywarze mięsno-warzywnym, makaron tiagatelle z sosem carbonara, owoc - jabłko, kompot z czarnej porzeczki (1,4,5,10) |
Serek homogenizowany, owoc – banan (1,4,10) |
16.05.2024 Czwartek |
Chleb żytni z masłem, pasta jajeczna ze szczypiorkiem, ogórek zielony, herbata owocowa II śniadanie: truskawki, woda niegazowana
|
Zupa barszcz czerwony z ziemniakami na wywarze mięsno-warzywnym zabielana, |
Owoc – kiwi, ciasteczka owsiane (1,10) |
17.05.2024 Piątek |
Bułka kajzerka z masłem, ser biały z miodem, kakao, herbata z cytryną II śniadanie: borówka amerykańska, woda niegazowana
|
Zupa pomidorowa z makaronem na wywarze warzywnym, |
Bułka słodka z marmoladą, woda niegazowana (1,10) |
JADŁOSPIS DLA UCZNIÓW KLAS 1-8
Poniedziałek 06.05.2024
Zupa ogórkowa z ziemniakami na wywarze mięsno-warzywnym (seler, por, marchew, pietruszka), ryż, piersi z indyka w sosie własnym, cukinia,
kompot wieloowocowy (jabłko, agrest, porzeczka czerwona, aronia, truskawka) (1,4,5,10)
Wtorek 07.05.2024
Zupa krupnik na wywarze mięsno-warzywnym(seler, por, marchew, pietruszka), puree ziemniaczane (ziemniaki z masłem i mlekiem 2%),
kotlet z piersi kurczaka panierowany, marchewka z groszkiem, kompot z czerwonej porzeczki(1,2,4,5,10)
Środa 08.05.2024
Zupa koperkowa z ziemniakami na wywarze mięsno-warzywnym zabielana(seler, por, marchew, pietruszka)
naleśniki ruskie (mleko, jajka, mąka, ziemniaki, ser biały, cebula), owoc – gruszka, kompot z czarnej porzeczki(1,2,4,5,10)
Czwartek 09.05.2024
Zupa rosół z makaronem na wywarze mięsno-warzywnym (seler, por, marchew, pietruszka) kasza bulgur, gulasz wołowy, surówka szwedzka (ogórki konserwowe, marchewka, cebula, musztarda), kompot wiśniowy(1,4,5,9,10)
Piątek 10.05.2024
Zupa ryżowa na wywarze warzywnym(seler, por, marchew, pietruszka), puree ziemniaczane (ziemniaki z masłem i mlekiem 2%),
ryba miruna panierowana, surówka z kapusty kiszonej, kompot wieloowocowy (jabłko, agrest, porzeczka czerwona, aronia, truskawka) (1,2,3,4,5,10)
Poniedziałek 13.05.2024
Zupa jarzynowa z ziemniakami na wywarze mięsno-warzywnym zabielana (seler, por, marchew, pietruszka), makaron łazanki z mięsem i kapustą kiszoną, kompot wieloowocowy (jabłko, agrest, porzeczka czerwona, aronia, truskawka) (1,4,5,10)
Wtorek 14.05.2024
Zupa fasola Jaś z ziemniakami na wywarze mięsno-warzywnym(seler, por, marchew, pietruszka), kasza bulgur, porcja mięsa wieprzowego pieczona, kapusta biała z marchewką, kompot z czerwonej porzeczki(1,2,4,5,10)
Środa 15.05.2024
Zupa rosół z kluskami lanymi na wywarze mięsno-warzywnym zabielana, seler, por, marchew, pietruszka), makaron tiagatelle z sosem carbonara(boczek parzony, śmietana 12%, pietruszka zielona, owoc - jabłko, kompot z czarnej porzeczki(1,2,4,5,10)
Czwartek 16.05.2024
Zupa barszcz czerwony z ziemniakami na wywarze mięsno-warzywnym (seler, por, marchew, pietruszka) gołąbki bez zawijania z sosem pomidorowym (ryż, mięso wieprzowe, biała kapusta) kompot wiśniowy(1,4,5,9,10)
Piątek 17.05.2024
Zupa pomidorowa z makaronem na wywarze warzywnym(seler, por, marchew, pietruszka), puree ziemniaczane (ziemniaki z masłem i mlekiem 2%), paluszki rybne, surówka z ogórka kiszonego (ogórek kiszony, cebula)
kompot wieloowocowy (jabłko, agrest, porzeczka czerwona, aronia, truskawka) (1,2,3,4,5,10)
ROZPISKA OBIADÓW
rok szkolny 2023/2024
Zgodnie z rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady Nr 1169/2011 w sprawie przekazywania konsumentom informacji na temat żywności, które ze szczególnym uwzględnieniem alergenów, muszą być łatwo dostępne tak, aby rodzic miał świadomość, że w odniesieniu do danej żywności występują kwestie związane z alergiami i nietolerancją pokarmową. W związku z powyższym przy jadłospisach będzie można znaleźć spis alergenów, a przy każdym daniu numer alergenu jaki zawiera danie.
Numery alergenów występujących w posiłkach:
Nr |
Alergen |
Występuje w produktach i posiłkach |
1. |
Zboża zawierające gluten tj.: pszenica, żyto, jęczmień, owies, orkisz i produkty pochodne |
Pieczywo pszenne, żytnie, mieszane, razowe, graham, wafle wielozbożowe, panierka klasyczna z bułki tartej, kasze: jęczmienna, kuskus, manna, płatki: owsiane, jęczmienne, kukurydziane, makaron pszenny biały i razowy, produkty na bazie mąki pszennej: wypieki, zacierki, kluski, sosy, gulasze, naleśniki, zupy: fasolowa. |
2. |
Jaja i produkty pochodne |
Składnik kanapek, past do kanapek, dodatek do zup, składnik kotlecików mięsnych, półmięsnych, jajecznych, rybnych, dodatek do dań mącznych: klusek, kopytek. |
3. |
Ryby i produkty pochodne |
Składnik kotletów rybnych. |
4. |
Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą) |
Zupy mleczne na bazie mleka krowiego, składnik zup zabielanych, przygotowywanych z dodatkiem masła, śmietany, dodatek do kanapek i dań z udziałem masła, sera białego, wiejskiego, żółtego, jogurtu naturalnego, śmietany (naleśniki, ciasta, koktajle, polewy owocowo-jogurtowe). |
5. |
Seler i produkty pochodne |
Składnik włoszczyzny do zup, surówek (na bazie selera) i wybranych mieszanek warzyw na ciepło. |
6. |
Nasiona sezamu i produkty pochodne |
Składnik posypek do śniadań i drugich dań (do kanapek, sałatek). |
7. |
Dwutlenek siarki |
Składnik suszonych owoców. |
8. |
Kakao |
Napoje, desery. |
9. |
Gorczyca |
Składnik musztardy. |
10. |
Cytrusy |
Owoce, desery |