Publiczna Szkoła Podstawowa im. Jana Pawła II w Tułowicach

49-130 Tułowice

Porcelanowa 21

Tel: (77) 460-01-33

Jesteś tutaj: Start / Stołówka szkolna

Stołówka szkolna

 

Zapraszamy bardzo serdecznie wszystkich uczniów na pyszne obiady.

 Zapisy na obiady szkolne u Pani Intendentki
pod numerem 784 915 026.

UWAGA! Prosimy o zapoznanie się z nowym Regulaminem Stołówki Szkolnej

Zarządzenie nr 8/2023/2024 w sprawie wprowadzenia Regulaminu Stołówki Szkolnej

Regulamin Stołówki Szkolnej

Deklaracja uczęszczania na stołówkę szkolną

Zarządzenie nr 6/2022/2023 w sprawie wysokości opłat za posiłki

 

 

 

Płatność za obiady za miesiąc

KWIECIEŃ 2024  wynosi:

  • 210,00zł (za 21 dni) dla uczniów Oddziału Przedszkolnego,
  • 126,00zł (za 21 dni) dla uczniów klas 1-8.
  • Klasy 2A, 2B, 6B, 8A - 120,00zł (za 20 dni)

 

Płatność dokonujemy do 10-go maja 2024 r.  na numer konta bankowego:

96 8890 0001 0024 4996 2000 0002

 

W tytule przelewu proszę podać imię i nazwisko dziecka!

W razie pytań proszę o kontakt pod nr 784 915 026


 

JADŁOSPIS ODDZIAŁ PRZEDSZKOLNY

 

Oddział przedszkolny

 

Data

Śniadanie

Obiad

Podwieczorek

06.05.2024

Poniedziałek

Chleb żytni z masłem, schab po cygańsku, rzepa biała, rzodkiewka, herbata z cytryną
II śniadanie: jabłko, woda niegazowana (1,4,6,10)

Zupa ogórkowa z ziemniakami na wywarze mięsno-warzywnym zabielana, ryż, piersi z indyka w sosie własnym, cukinia, Kompot wieloowocowy (1,5,10)

Kanapki (baton pszenny z masłem)
z serkiem śmietankowym, papryka czerwona (1,4,6,10)

07.05.2024

Wtorek

Baton pszenny z masłem, płatki miodowe na mleku 2%, pomidor, herbata owocowa
II śniadanie: banan, woda niegazowana (1,4,6,10)

Zupa krupnik na wywarze mięsno-warzywnym, puree ziemniaczane, kotlet z piersi kurczaka panierowany, marchewka z groszkiem

Kompot z czerwonej porzeczki (1,2,4,5,10)

Owoc – melon, chrupki kukurydziane (1,10)

08.05.2024

Środa

Chleb słonecznikowy z masłem, kiełbasa żywiecka, papryka czerwona, herbata owocowo-ziołowa
II śniadanie: gruszka, woda niegazowana (1,4,6,10)

Krem koperkowa z makaronem na wywarze mięsno-warzywnym zabielana, naleśniki ruskie ze śmietaną 12%, owoc - gruszka

Kompot z czarnej porzeczki (1,2,4,5,10)

Jogurt owocowy, wafle ryżowe (1,4,10)

09.05.2024

Czwartek

Chleb pszenny z masłem, pasztet pieczony, sałata Masłowa, szczypiorek, kawa zbożowa,
II śniadanie: ananas, woda niegazowana (1,4,6,10)

Zupa rosół z makaronem na wywarze mięsno-warzywnym, kasza bulgur, gulasz wołowy, surówka szwedzka

Kompot wiśniowy (1,4,5,10)

Owoc – kiwi, ciasteczka owsiane (1,10)

10.05.2024

Piątek

Bułka wieloziarnista
z masłem, pasta   jajeczna, ogórek zielony, kakao

II śniadanie: marchew, woda niegazowana (1,2,4,6,8,10)

Zupa ryżowa na wywarze warzywnym, puree ziemniaczane, ryba miruna panierowana, surówka z kapusty kiszonej,

Kompot wieloowocowy (1,4,5,10)

Bułka słodka z makiem, woda niegazowana (1,10)

 

 

Data

Śniadanie

Obiad

Podwieczorek

13.05.2024

Poniedziałek

 

Chleb słonecznikowy
z masłem, ser żółty, ogórek kiszony, herbata
z cytryną
II śniadanie: jabłko, woda niegazowana (1,4,6,10)

 

Zupa jarzynowa z ziemniakami na wywarze mięsno-warzywnym zabielany,
makaron łazanki z mięsem i kapustą kiszoną

Kompot wieloowocowy (1,4,5,10)

Ciasto marchewkowe (wyrób własny),  soczek owocowy (1,10)

14.05.2024

Wtorek

 

Chleb pszenny z masłem, płatki owsiane na mleku 2%, pomidor, herbata owocowa

II śniadanie: marchewka, woda niegazowana
(1,4,6,10)

 

Zupa fasola Jaś z ziemniakami na wywarze mięsno-warzywnym, kasza bulgur, porcja mięsa wieprzowego pieczona, kapusta biała z marchewką, kompot z czerwonej porzeczki (1,2,4,5,9,10)

Owoc – melon, chrupki kukurydziane
(1,10)

15.05.2024

Środa

 

Chleb IG z masłem, polędwica z indyka, papryka czerwona, sałata masłowa, kawa zbożowa, herbata owocowo-ziołowa

II śniadanie: kalarepa, woda niegazowana
(1,4,6,10)

 

Zupa rosół z kluskami lanymi na wywarze mięsno-warzywnym, makaron tiagatelle z sosem carbonara, owoc - jabłko, kompot z czarnej porzeczki (1,4,5,10)

Serek homogenizowany, owoc – banan (1,4,10)

16.05.2024

Czwartek

 

Chleb żytni z masłem, pasta jajeczna ze szczypiorkiem, ogórek zielony, herbata owocowa

II śniadanie: truskawki, woda niegazowana
(1,2,4,6,10)

 

Zupa barszcz czerwony z ziemniakami na wywarze mięsno-warzywnym zabielana,
gołąbki bez zawijania, sos pomidorowy, kompot wiśniowy (1,4,5,10)

Owoc – kiwi, ciasteczka owsiane (1,10)

17.05.2024

Piątek

 

Bułka kajzerka z masłem, ser biały z miodem, kakao, herbata z cytryną

II śniadanie:  borówka amerykańska, woda niegazowana
(1,4,6,8,10)

 

Zupa pomidorowa z makaronem na wywarze warzywnym,
puree ziemniaczane, paluszki rybne, surówka z kiszonego ogórka, kompot wieloowocowy (1,3,4,5,10)

Bułka słodka z marmoladą, woda niegazowana (1,10)

 

JADŁOSPIS DLA UCZNIÓW KLAS 1-8

Poniedziałek 06.05.2024

Zupa ogórkowa z ziemniakami na wywarze mięsno-warzywnym (seler, por, marchew, pietruszka), ryż, piersi z indyka w sosie własnym, cukinia,  
kompot wieloowocowy
(jabłko, agrest, porzeczka czerwona, aronia, truskawka) (1,4,5,10)


Wtorek 07.05.2024
Zupa krupnik na wywarze mięsno-warzywnym(seler, por, marchew, pietruszka),  puree ziemniaczane (ziemniaki z masłem i mlekiem 2%),
kotlet z piersi kurczaka panierowany, marchewka z groszkiem, kompot z czerwonej porzeczki(1,2,4,5,10)


Środa 08.05.2024
Zupa koperkowa z ziemniakami na wywarze mięsno-warzywnym zabielana(seler, por, marchew, pietruszka)
naleśniki ruskie (mleko, jajka, mąka, ziemniaki, ser biały, cebula), owoc – gruszka, kompot z czarnej porzeczki(1,2,4,5,10)

 

Czwartek 09.05.2024
Zupa rosół z makaronem na wywarze mięsno-warzywnym (seler, por, marchew, pietruszka) kasza bulgur, gulasz wołowy, surówka szwedzka (ogórki konserwowe, marchewka, cebula, musztarda)kompot wiśniowy(1,4,5,9,10)


Piątek 10.05.2024
Zupa ryżowa na wywarze warzywnym(seler, por, marchew, pietruszka), puree ziemniaczane (ziemniaki z masłem i mlekiem 2%),
ryba miruna panierowana, surówka z kapusty kiszonej,  kompot wieloowocowy (jabłko, agrest, porzeczka czerwona, aronia, truskawka) (1,2,3,4,5,10)

 

Poniedziałek 13.05.2024

Zupa jarzynowa z ziemniakami na wywarze mięsno-warzywnym zabielana (seler, por, marchew, pietruszka), makaron łazanki z mięsem i kapustą kiszoną, kompot wieloowocowy (jabłko, agrest, porzeczka czerwona, aronia, truskawka) (1,4,5,10)


Wtorek 14.05.2024
Zupa fasola Jaś z ziemniakami na wywarze mięsno-warzywnym(seler, por, marchew, pietruszka),  kasza bulgur, porcja mięsa wieprzowego pieczona, kapusta biała z marchewką, kompot z czerwonej porzeczki(1,2,4,5,10)


Środa 15.05.2024
Zupa rosół z kluskami lanymi na wywarze mięsno-warzywnym zabielana, seler, por, marchew, pietruszka),  makaron tiagatelle z sosem carbonara(boczek parzony, śmietana 12%, pietruszka zielona, owoc - jabłko, kompot z czarnej porzeczki(1,2,4,5,10)

 

Czwartek 16.05.2024
Zupa barszcz czerwony z ziemniakami na wywarze mięsno-warzywnym (seler, por, marchew, pietruszka) gołąbki bez zawijania z sosem pomidorowym (ryż, mięso wieprzowe, biała kapusta)  kompot wiśniowy(1,4,5,9,10)


Piątek 17.05.2024
Zupa pomidorowa z makaronem na wywarze warzywnym(seler, por, marchew, pietruszka), puree ziemniaczane (ziemniaki z masłem i mlekiem 2%), paluszki rybne, surówka z ogórka kiszonego (ogórek kiszony, cebula)
kompot wieloowocowy (jabłko, agrest, porzeczka czerwona, aronia, truskawka) (1,2,3,4,5,10)

 

ROZPISKA OBIADÓW
rok szkolny 2023/2024

 

Zgodnie z rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady Nr 1169/2011 w sprawie przekazywania konsumentom informacji na temat żywności, które ze szczególnym uwzględnieniem alergenów, muszą być łatwo dostępne tak, aby rodzic miał świadomość, że w odniesieniu do danej żywności występują kwestie związane z alergiami i nietolerancją pokarmową. W związku z powyższym przy jadłospisach będzie można znaleźć spis alergenów, a przy każdym daniu numer alergenu jaki zawiera danie.

Numery alergenów występujących w posiłkach:

Nr

Alergen

Występuje w produktach i posiłkach

1.

Zboża zawierające gluten tj.: pszenica, żyto, jęczmień, owies, orkisz i produkty pochodne

Pieczywo pszenne, żytnie, mieszane, razowe, graham, wafle wielozbożowe, panierka klasyczna z bułki tartej, kasze: jęczmienna, kuskus, manna, płatki: owsiane, jęczmienne, kukurydziane, makaron pszenny biały i razowy, produkty na bazie mąki pszennej: wypieki, zacierki, kluski, sosy, gulasze, naleśniki, zupy: fasolowa. 

2.

Jaja i produkty pochodne

Składnik kanapek, past do kanapek, dodatek do zup, składnik kotlecików mięsnych, półmięsnych, jajecznych, rybnych, dodatek do dań mącznych: klusek, kopytek.

3.

Ryby i produkty pochodne

Składnik kotletów rybnych.

4.

Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą)

Zupy mleczne na bazie mleka krowiego, składnik zup zabielanych, przygotowywanych z dodatkiem masła, śmietany, dodatek do kanapek i dań z udziałem masła, sera białego, wiejskiego, żółtego, jogurtu naturalnego, śmietany (naleśniki, ciasta, koktajle, polewy owocowo-jogurtowe).

5.

Seler i produkty pochodne

Składnik włoszczyzny do zup, surówek (na bazie selera) i wybranych mieszanek warzyw na ciepło.

6.

Nasiona sezamu i produkty pochodne

Składnik posypek do śniadań i drugich dań (do kanapek, sałatek).

7.

Dwutlenek siarki

Składnik suszonych owoców.

8.

Kakao

Napoje, desery.

9.

Gorczyca

Składnik musztardy.

10.

Cytrusy

Owoce, desery